Forretningens historie

Akvarie West startede den 19. april 1969 i et mindre lokale på Sønder Boulevard 49, i kælderen.
Da de noget større lokaler mellem nummer 47 og 49 blev ledige i 1971, flyttede Akvarie West til disse lokaler, som tidligere indehavedes, af en blikkenslager.


I 1975 overtog Leo Frederiksen forretningen efter sin far (som havde startet den).
I årene derefter var det Leo, hans hustru Aase samt hans mor, der ekspederede i forretningen.


Navnet Akvarie West kommer af Vesterbro (København), som omkring 1900 var indvandrekvarter for engelske indvandrer.
Dette ses stadig af bybilledet, hvor der i år 2000 stadig var "Antik West", "Akvarie West" og "Hotel West" i bydelen, ligesom en gade hedder "Westend".
Der skal have været mange andre firmaer hvor "West" blev stavet med W i stedet for V.

 

Akvarie West har altid været kendt for gode og sunde fisk, og der har altid været lagt vægt, på de almindelige selskabsfisk, såvel som nogle af de specielle cichlider, pansermaller og regnbuefisk. Dette var en medvirkende årsag til at Tonny Brandt Andersen overtog forretningen fra Leo den 3. juli 2000.


Det var også Tonny's mål, at skabe en spændende internetforretning. Domænenavnet www.akvarieforretningen.dk blev købt, og da Tonny var blandt de første, bygger siden meget på hans egne idéer. Internetforretningen var klar til brug den 17. november 2000.


Tonny har hele tiden været klar over, at det kunne blive nødvendigt at flytte forretningen. Da trafikplanen for Vesterbro lå klar, samtidig med at han havde fundet et hus i Jylland, flyttede Akvarie West den 10. juli 2004 til Vestergade 2 i Vorbasse. Lokalerne i Vorbasse var større, hvilket gav mulighed for, at udvide såvel området med akvariefisk, som området med foder og udstyr. 
På grund af Tonny's helbred blev det nødvendigt, at reducere åbningstider og sortiment fra 2008, igen i 2011 - og i 2013 var en sygemelding desværre uundgåelig.


På grund af stærkt fremskreden gigt bliver Tonny nød til at sælge forretningen. 15. august 2013 er Akvarie West overtaget af Kent og Merethe Jepsen, og forretningen flyttet til Bække kun 7 km fra den tidligere adresse i Vorbasse.

 

Kent må opgive forretningen i 2015, hvor hele foråret påvirkes voldsomt af Kent's sclerose, og han bliver nødt til at sætte forretningen til salg.


Akvarie West overtages den 1. august 2015 af Kenni Greve Otkjær, og forretningen flytter til Sjørup ved Viborg.
Den første periode, blev forretningen drevet, som ren webshop med lager, i Sjørup.

 

I 2017 lejede Kenni G Otkjær forretningslokaler, i Skave - ca 10 km udenfor Holstebro - og godt et år senere, i forsommeren 2018, overtog Akvarie West forretningen "Oles Dyr", i Vildbjerg - mellem Holstebro og Herning; som er det nuværende domicil.

 

Udover akvarier, akvarieudstyr og tropiske ferskvandsfisk, har Akvarie West nu også udstyr og foder, til hund, kat og krybdyr, i sortimentet.

Åbningstiderne fremgår af forsiden.

Kenni Greve Otkjær